ERDOĞDU BEY CAMİİ
H.985 M.1577 yılında Trabzon Valisi Erdoğdu Bey tarafından, kendi ismi ile anılan Erdoğdu Mahallesi’nde yaptırılmıştır. Cami birçok onarım geçirmiş ve geniş ölçüde özelliklerini yitirmiştir. Mihrap nişinin mukarnaslı bir kavsarası vardır. Köşeliklerde birer gül bezek ile üst kısımda yazı kuşağı yer alır. Burada bulunan H.1317, M.1899 tarihi caminin son onarımına aittir. Minber ahşap olup sade bırakılmıştır.
YOROZ FENERİ
Fener Köyü (Yoroz), Trabzon ile Çarşıbaşı ilçesine bağlı bulunmaktadır. Yoroz adını Fransızlar tarafından inşa edilen Yeros Fenerinden almıştır.
YOMRA
Yomra'nın kuruluş tarihi, Trabzon 'un kuruluş tarihiyle birlikte değerlendirilmelidir. Fatih Sultan Mehmet Han'ın 26 Ekim 1461 yılında Trabzon'u fethetmesiyle Anadolu 'da Türk egemenliğinde olmayan son toprak parçası da Türk birliğine katılmıştır. Bundan sonra Trabzon 'un doğu taraflarının işgaliyle Şehzade Bayezid 'in lalası Hızır Bey memur edilmiştir. Yomra 'da onun vasıtasıyla Osmanlı İmparatorluğu'nun içine girmiştir.
TRABZON MÜZESİ
SÜRMENE
Karadeniz kıyısı boyunca sahile paralel olarak uzanan dağlar doğuya doğru gidildikçe sahile daha dik olarak iner. Sahilde yerleşimi mümkün kılacak düz alanlar yok denecek kadar azdır. Bol yağmur nedeniyle dağlar orman ve sık bitki örtüsü ile kaplıdır. Vadilerde oluşan dereler sahilden iç kesime ulaşım için doğal bir geçiş yolları oluşturmaktadır. Trabzon ilinin 36 km.
KUŞTUL MANASTIRI
Peristera adıyla anılan manastır, 8. yüzyılın ortalarında Maçka’nın Şimşirli Köyü yakınlarında kurulmuş ve daha sonra gelişmiştir.
TRABZONSPOR MÜZESİ
Maraş Caddesi Halkevi Sokaktaki Sadri Şener Sosyal Tesisleri Binasının 2. Katında yer almaktadır. Trabzon’un özgün tarihi eserlerinden biri olan binadaki müze, barındırdığı kupalarla Türk futbol tarihinde önemli bir yere sahip olmasının yanında Cumhuriyet Dönemi Trabzonspor tarihinin de belleği konumundadır. Müzede bulunan en ilginç kupa ise 1958 yılında Türkiye Amatör Futbol Şampiyonası’nda Trabzon İdmanocağı’nın kazandığı yarım kupadır.
Diğer Başlıklar
KARADENİZ "ALP"LERİNDE UZUN VE YEŞİL BİR GÖL: UZUNGÖL
ZAĞNOS PAŞA KÖPRÜSÜ
DERNEKPAZARI
ARSİN
ALACAHAN
OLUŞUMUNA TANIKLIK EDİLEN GÖL: SERA
ŞALPAZARI
TRABZON KALESİ
YAVUZ SULTAN SELiM
HIDIRNEBİ YAYLASI
HAPSİYAŞ KÖPRÜSÜ
TONYA
HAYRAT
DÜZKÖY
ZAĞNOS BURCU
TRABZON'UN YAŞAYAN ÇEKİRDEĞİ: ORTAHİSAR MAHALLESİ
KADIRALAK YAYLASI
LADİN ORMANLARI İÇİNDE BİR NEFES HAYAT: KAYABAŞI YAYLASI
ÇAYKARA
NEMLİZADE KONAĞI
ÇARŞI CAMİİ
TEMİZLİK KÜLTÜRÜNÜN TRABZON'DAKİ SEMBOLÜ: PAŞA HAMAMI
MAÇKA
DEĞİRMENDERE KÖPRÜSÜ
SÜMELA MANASTIRI
KÖPRÜBAŞI
AKÇAABAT
FELSEFE'NİN YAŞADIĞI MEKÂN: FAROZ BALIKÇI LİMANI
SANTA MARIA KİLİSESİ
KENTİ AVUÇLARINDA SUNAN BOZTEPE
VAKFIKEBİR
OF
ŞEHİTLERİN YAYLASI: SULTAN MURAD
ÇAKIRGÖL YAYLASI
Tümünü Göster
Explore Trabzon © 2023